Professionell filmstudio i centrala Stockholm

 
Studio_Web_2 (1).jpg

Uppdaterad filmstudio

Som ett av få produktionsbolag i centrala Stockholm så har vi glädjen att ha en egen professionell filmstudio i våra lokaler på Södermalm. Under sommaren gav vi studion lite extra kärlek genom några riktigt bra uppdateringar. Förutom spackling och ommålning av cykloramaväggen så har vi fokuserat på att få bort så mycket som möjligt av belysningen från golvet. Belysningen består av 8 stycken KinoFlo paneler med fast sken på bak samt sidoväggar. 2 stycken led-paneler för bakljus och två stycken Velvet Power 2 för frontljus. Front och bakljus går att kontrollera via en ljusmixer.
Med uppgraderingen kan vi kontrollera dessa sektioner individuellt för att sätta ett grundljus som fungerar för de flesta inspelningar.


Filmstudio med många användningsområden

Med en "scenyta" på ca 4x4 m så är studion perfekt för inspelning av t.ex en presentatör eller två personer i en intervjusituation. Ljudisoleringen och ljuddämpningen i studion gör att man får ett förstaklassigt ljud på inspelningarna. De rundade hörnen och de flyttbara ljuddämpningspanelerna på sidoväggarna gör att man enkelt kan jobba med flera kameror och ändå bibehålla en helt vit bakgrund utan skuggor. Med sin yta så fungerar den även utmärkt för att spela in Podcasts med flera personer.
Med hjälp av rekvisita kan studion enkelt omvandlas till andra typer av miljöer (se bild och film nedan från inspelningen av Glitters hår-tutorials) för t.ex. Reklamfilm, Utbildningsfilm, Produktfilm m.m. 
Behöver man en annan bakgrundsfärg än vit så löser man det enkelt med pappersfonder eller tyger. Vi har även greenscreen tyg för chroma key som täcker både bakre vägg samt golv. 

Under inspelning av hår-tutorials för Glitter.